الثلاثاء، 28 ديسمبر 2010



إنجليش كيك على طريقة شيف حسن:


كمان أنا اللى عاملاها
المقادير:
500 جرام دقيق
400 جرام زبدة بدرجة حرارة الثلاجة
300 جرام سكر بودر
100 جرام مكسرات أو زبيب أو فروته مسكرة
1\2 ملعقة صغيرة فانيليا
9 بيضات
1\2 ملعقة كبيرة بيكنج بودر

الطريقة:
1-نضع الزبدة والسكر فى العجان ونعجنها حتى تصبح كريمة
حوالى 10 دقائق
2- نضع البيض واحدة واحدة ونضربهم جيدا
3- نضع البيكنج بودر على الدقيق ثم نضع الدقيق على الخليط
4- نكون مشغلين الفرن على درجة حرارة 180
5- نضع الزبيب او الفروتة لامسكرة او المكسرات
انا عملتها بفروتة
6- ندهن القالب ونرشها دقيق
7- نصب العجينة فى القالب وندخله الفرن لمدة3\4 ساعة
وهذا شكلها بعد ما خرجت من الفرن

بالهنا والشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق