الثلاثاء، 28 ديسمبر 2010

طريقة عمل الأسبرنج رول (عمل أيدي )
المقادير:

علبة جلاش

4 كوسات

1ملعقة زيت + ملعقة سمن أو زبدة

2جزرة
و 1\2 خسة أفرنجى (كابوتشى) لكن ما كان عندى فأستغنيت عنها

2 ملعقة عسل

2 ملعقة صويا صوص

ملح - فلفل

للصق الجلاش 2 ملعقة دقيق مخفف بماء قليل
وممكن فراخ شرائح لكن ما عملتها بالراخ

الطريقة:

نبشر الجر والكوسة ونقطع الخسة شرائح رفيعة


نضع المواد الدهنية والزيت والزبدة أو السمن ثم ننزل بالجزر ونتركه قليا ثم نقلبه ونضع الكوسة ثم نضع الخس

نقلبهم جميعا ثم نضع الصويا صوص


ثم نضع ملح خفيف وفلفل و العسل


وفى هذه الأثناء نفرد الجلاش على الرخامة ونقطعها 4 قطع متساوية

ثم نحضر الدقيق المخفف بماء للصق الجلاش

باقى الجلاش نغطيه حتى لا ينشف


نفرد 3 ورقات أو ورقتين جلاش على بعض ونحشيها وندهن الجوانب بالدقيق ونلفها من الجنبين الأول نطبقها ثم نلفها ونلصقها بالدقيق

ثم نحمرها فى زيت غزير وممكن نشيلها فى الفريزر بعد ما نلفها بدون قلى لوقت ما نحتاجها

ثم نصفيها على ورق مطبخ



البيض الأسكتلندى


لمقادير:1\2 كيلو لحمة مفرومةبصلة مفرومة8 بيضات مسلوقةملح وفلفل وبهاراتملعقة نشا صغيرةواحدة توست منقوعة فى 1\4 كوب لبن ونعصرها جيدااا بعد النقعبقسماط وبيض للتغطيةدقيق بسيطهذه طريقة من كتاب الشيف شربينىالطريقة:نضع كل المكونات معانأخذ قطعة من اللحمة فى أيدينا ونغطى بها البيضة










هامبورجر بفول الصويا :




المقادير :

1\2 كيلو لحمة

1\4 كيلو فول صويا مجروش منقوع فى ماء لمدة ساعة ومصفي من الماء جيدا

بصلة مصفاة من ماءها

ملعقة كاتشاب

ملح _ فلفل

نضع المقادير كلها على بعض

ونشكلها دوائر وندخلها الثلاجة نصف ساعة

ثم نخرجها ونشويها بزيت خفيف جدا على الشواية
ونقدمها في الكيزر ومعها كاتشاب ومايونيز وخس وطماطم
وبالهنا والشفا


إنجليش كيك على طريقة شيف حسن:


كمان أنا اللى عاملاها
المقادير:
500 جرام دقيق
400 جرام زبدة بدرجة حرارة الثلاجة
300 جرام سكر بودر
100 جرام مكسرات أو زبيب أو فروته مسكرة
1\2 ملعقة صغيرة فانيليا
9 بيضات
1\2 ملعقة كبيرة بيكنج بودر

الطريقة:
1-نضع الزبدة والسكر فى العجان ونعجنها حتى تصبح كريمة
حوالى 10 دقائق
2- نضع البيض واحدة واحدة ونضربهم جيدا
3- نضع البيكنج بودر على الدقيق ثم نضع الدقيق على الخليط
4- نكون مشغلين الفرن على درجة حرارة 180
5- نضع الزبيب او الفروتة لامسكرة او المكسرات
انا عملتها بفروتة
6- ندهن القالب ونرشها دقيق
7- نصب العجينة فى القالب وندخله الفرن لمدة3\4 ساعة
وهذا شكلها بعد ما خرجت من الفرن

بالهنا والشفا


أصابع التمر:



هذه طريقة الشيف منال

المقادير :
1\2 2 كوب دقيق
1 معلقة كبيرة خميرة فورية
1 ملعقة ص باكينج بودر
1\4 ملعقة ص ملح
1\4 ملعقة ص قرفة
1\2 كوب زيت ذرة
3\4 كوب ماء دافئ

الحشو :
1\2 كيلو تمر معجون
1 ملعقة ك زبدة أو سمن
1 ملعقة ص قرفة

للدهان:
ا بيضة
1\4 ملعقة ص فانيليا سائلة
1\4 كوب سمسم



الطريقة :

نضع الدقيق في العجانة ورشة قرفة والخميرة وملعقة الباكينج بودر ونلف العجانة بطئ ثم نضيف الزيت والماء ونعجنها حتى تلم لمدة حوالة 8 دقائق
نتركها ترتاح ثم نرش دقيق على الرخامة ونفردها بالنشابة ونشكل التمر أصابع ونضعها على حرف العجينة ونلف العجينة مرتين ونقطعها بالسكين
ثم نقطع الأصابع حسب الحجم المطلوب
نضع البيضة مع الفانيليا وندضربها وندهن الأصابع ونرش عليها سمسم لكن أنا ما رشيتهاش وندخلها فرن ساخن على درجة 180 لمدة عشر دقائق

وبالهنا والشفا